groep 8

In groep 8 wordt gewerkt aan het vergroten van de zelfstandigheid van de leerlingen. Ze leren onder andere om te plannen en er wordt gewerkt met doelenmuren.  De leerlingen hebben een map met hierin hun persoonlijke leerdoelen. Hieraan kunnen ze op school maar ook thuis werken. Daarnaast krijgen ze ook nog andere vormen van huiswerk op zoals het leren voor een toets.

Iedere dag wordt er gewerkt aan rekenen en taal. Natuurlijk komen er ook andere vakken aan bod, zoals bijvoorbeeld aardrijkskunde, natuur, techniek, geschiedenis en sociale vaardigheden.

Na de basisschool gaan de leerlingen naar het voortgezet onderwijs. De hele klas bezoekt een aantal scholen en een scholenmarkt in Rotterdam, zodat de leerlingen al een idee krijgen waar ze het volgend jaar naar toe willen gaan.  Nadat het advies is gegeven, kiezen ouders en leerlingen de school waar ze zich willen aanmelden.

In april maakt groep 8 de Eindtoets. Hiermee laten de kinderen zien wat ze de afgelopen acht schooljaren hebben geleerd! Natuurlijk gaat groep 8 ook op kamp en sluiten ze het schooljaar op de afscheidsavond af met een spetterende musical.

Handig om te weten:
Groep 8 heeft gym op maandag, donderdag en vrijdag.