gROEP 1/2C

Op De Wissel vinden wij een veilig pedagogisch klimaat erg belangrijk. Dit is dan ook één van onze speerpunten in onze kleuterklassen. Alle kleuterklassen werken volgens dezelfde structuur en hanteren allemaal dezelfde regels en methodes. Sil en Lis zijn onze poppenvriendjes op De Wissel, uit de methode Sil op school. Via de lessen uit deze methode komen de kinderen in contact met verschillende thema’s en vergaren op die manier veel vaardigheden en kennis. De kinderen kunnen zich naar hartenlust uitleven op ons leerplein en daar al spelend leren. Dit plein wordt per thema opnieuw ingericht om zo een optimale leeromgeving te creëren. Leren zichtbaar maken en successen vieren is een ander speerpunt van De Wissel. Dit is bij ons op school een doorgaande lijn, bij de kleuters werken we daarom ook met doelenmuren, uiteraard passend bij deze leeftijdsgroep.

Om de ontwikkeling van de kinderen in kaart te brengen gebruiken wij de observatiemethode Kijk!. Via deze observatiemethode kunnen wij een inhoudelijk rapport maken voor onze leerlingen.

Op De Wissel geloven we dat ieder kind recht heeft om het beste uit zichzelf te halen. Dit bereiken we door een gedifferentieerd aanbod en een warme, veilige speel-leeromgeving te bieden.

Even voorstellen:
Ik ben juf Sylvia en ik werk van maandag tot en met vrijdag. Op maandag en dinsdag staat juf Mandy met mij voor de klas. Ik ben nu 1 jaar werkzaam op de Wissel.  Ik geniet van mijn 22 lieve en leuke leerlingen. . We gaan er een geweldig jaar van maken!

Handig om te weten:
-Maandag hebben de kinderen muziek.
-Wij hebben gym op dinsdag en woensdag.
-Donderdag hebben wij muziekles.

In groep 1/2C houden we ons aan de schoolafspraken. Daarbij staat centraal dat we lief en leuk met elkaar omgaan. In de klas ben je voorzichtig met spullen en spullen van andere kinderen. We laten elkaar uitpraten en luisteren naar elkaar. Wij leren elkaar te helpen.