gROEP 1/2C

Ik ben juf Karin. Ik sta nu bijna 30 jaar voor de klas. Ik heb op veel verschillende scholen gewerkt waar ik elke keer weer nieuwe dingen leer. Ik heb gewerkt op basisscholen maar ook op het SBO en het Speciaal onderwijs. Ik ben van alle markten thuis.

Het belangrijkste vind ik dat kinderen met plezier naar school komen en dat ik met de ouders een goede band heb zodat we er samen voor kunnen zorgen dat jullie kind zich optimaal kan ontwikkelen.
- Op maandag krijgen de kinderen gym van meester Mike.
- Op dinsdag gaan we met elkaar naar het speellokaal.
Op dinsdag krijgen de kinderen techniekonderwijs.
- Op woensdag hebben we drama in het speellokaal.

- Op donderdag krijgen de kinderen muziekonderwijs.

In groep 1/2C vinden we de volgende
regels belangrijk:
- Als de juf praat, ben je stil
- We luisteren naar alle juffen en meesters
- We houden handen en voeten bij onszelf
- We
gaan netjes met alle spullen om
- Samen spelen, samen leren.

Op De Wissel vinden wij een veilig pedagogisch klimaat erg belangrijk. Dit is dan ook één van onze speerpunten in de kleuterklassen. Alle kleuterklassen werken volgens dezelfde structuur en hanteren allemaal dezelfde regels en methodes. Sil en Lis zijn onze poppenvriendjes op De Wissel, uit de methode Sil op school. Via de lessen uit deze methode komen de kinderen in contact met verschillende thema’s en vergaren op die manier veel vaardigheden en kennis. De kinderen kunnen zich naar hartenlust uitleven op ons leerplein en daar al spelend leren. Dit plein wordt per thema opnieuw ingericht om zo een optimale leeromgeving te creëren.

Leren zichtbaar maken en successen vieren is een ander speerpunt van De Wissel. Dit is bij ons op school een doorgaande lijn, bij de kleuters werken we daarom ook met doelenmuren, uiteraard passend bij deze leeftijdsgroep.

Om de ontwikkeling van de kinderen in kaart te brengen gebruiken wij de observatiemethode Kijk!. Via deze observatiemethode kunnen wij een inhoudelijk rapport maken voor onze leerlingen.

Op De Wissel vinden we dat ieder kind het recht heeft om het beste uit zichzelf te halen. Dit bereiken we door een gedifferentieerd aanbod en een warme, veilige speel-leeromgeving te bieden.

Log in Ontwerp | HFCM onderwijs Realisatie | Heutink ICT