Groep 1/2a 

Welkom op de pagina van groep 1/2A!

Ik ben juf Ellen en sinds augustus 1997 werkzaam op De Wissel. Mijn kinderen en kleinkinderen hebben met veel plezier op deze school gezeten.

Ik ben op De Wissel begonnen als medewerker ouderbetrokkenheid. Daarna heb ik heel wat jaartjes ondersteuning gegeven aan de groepen 1/2 en 3. Ik ben ook vier jaar werkzaam geweest bij de peuterspeelzaal in de school. Sindsdien sta ik nu voor het derde jaar vijf dagen in groep 1/2A.

Op De Wissel vinden wij een veilig pedagogisch klimaat erg belangrijk. Dit is dan ook één van onze speerpunten in onze kleuterklassen. Alle kleuterklassen werken volgens dezelfde structuur en hanteren allemaal dezelfde regels en methodes. Sil en Lis zijn onze poppenvriendjes op De Wissel, uit de methode Sil op school. Via de lessen uit deze methode komen de kinderen in contact met verschillende thema’s en vergaren op die manier veel vaardigheden en kennis. De kinderen kunnen zich naar hartenlust uitleven op ons leerplein en daar al spelend leren. Dit plein wordt per thema opnieuw ingericht om zo een optimale leeromgeving te creëren. Leren zichtbaar maken en successen vieren is een ander speerpunt van De Wissel. Dit is bij ons op school een doorgaande lijn, bij de kleuters werken we daarom ook met doelenmuren, uiteraard passend bij deze leeftijdsgroep.

Om de ontwikkeling van de kinderen in kaart te brengen gebruiken wij de observatiemethode Kijk!. Via deze observatiemethode kunnen wij een inhoudelijk rapport maken voor onze leerlingen.

Op De Wissel geloven we dat ieder kind recht heeft om het beste uit zichzelf te halen. Dit bereiken we door een gedifferentieerd aanbod en een warme, veilige speel-leeromgeving te bieden.

Handig om te weten:
- Gym op maandag en dinsdag

Log in Ontwerp | HFCM onderwijs Realisatie | Heutink ICT