gROEP 3A 

We heten jullie van harte welkom op de pagina van groep 3A! Wij zijn juf Marjolijn, juf Seher en juf Sophie.

In groep 3 zijn de kinderen iedere dag druk bezig met taal/lezen, rekenen en schrijven. In de periode tot de kerstvakantie leren de kinderen alle letters en klanken lezen. Hierdoor kunnen ze al snel woordjes en zinnetjes lezen. Daarnaast wordt er ook veel tijd besteed aan het spelend leren in de verschillende thema hoeken in de klas. Zo proberen we de overgang van groep 1/2 naar groep 3 zo soepel mogelijk te laten verlopen. Dit betekent dat de methodieken op elkaar aansluiten, samen spelen en samen leren heel belangrijk blijven en het zelfstandig bezig zijn en kunnen samenwerken verder wordt uitgebreid. Al met al een zeer boeiend schooljaar waarin het kind zich ontwikkelt van kleuter naar een echte zelfstandige en leergierige groep 3 leerling. 

Handig om te weten:
- Gymdagen: maandag, dinsdag en vrijdag. 

  • Alleen op vrijdagen hoeven de kinderen gymkleding mee te nemen. 
- Op dinsdag hebben de kinderen techniek, op donderdag muziek en op vrijdag drama. 


De leerkrachten van groep 3A:VLNR
Juf Marjolijn - maandag, dinsdag, woensdag - mverseveld@basisschooldewissel.nl
Juf Seher - donderdag, vrijdag - skaraca@basisschooldewissel.nl

Juf Sophie - maandag, woensdag, donderdag - sdefaix@basisschooldewissel.nl


Even voorstellen:

Mijn naam is Marjolijn Verseveld en ik ben sinds mei 2021 werkzaam op De Wissel. Hiervoor heb ik lesgegeven op andere scholen, voor diverse groepen, maar ik vind groep 3 het meest bijzonder. Het is een magisch schooljaar, waarin de basis wordt gelegd voor het leren lezen en rekenen voor de rest van de basisschooltijd. In groep 3 maken de leerlingen enorme sprongen en veranderen ze van een kleuter in een echt schoolkind. Het is heel bijzonder om daar als leerkracht aan te mogen bijdragen. Naast het lesgeven op basisscholen, heb ik ook op de AZC school beverwaard gewerkt, hier kregen de kinderen les die in de vluchtelingenopvang in Rotterdam zaten. Naast leerkracht ben ik ook moeder van 3 jongens en woon ik met mijn gezin in Ridderkerk. 


Ik ben juf Seher en naast dat ik leerkracht ben, ben ik ook moeder van 2 kinderen en woon met mijn gezin in Vlaardingen. Ik werk al vele jaren met veel plezier op De Wissel. Dit schooljaar sta ik samen met Marjolijn en Sophie voor groep 3. In de afgelopen jaren heb ik diverse onder- en middenbouw groepen lesgegeven. Ik vind de spontaniteit, onbevangenheid en het enthousiasme van jongere kinderen heerlijk. Het werken met kinderen in groep 3 vind ik leuk en uitdagend. De kinderen maken in deze periode zo’n grote ontwikkeling door. Het verder begeleiden van ieder kind en trots kunnen zijn op iedere kleine stap vooruit, is fijn om aan bij te kunnen dragen. Of zoals een wijze spreuk zegt:

Wie niet van een kind geniet, ziet het allermooiste niet

Ik ben juf Sophie en ik ben dit jaar begonnen als zij-instromer. Dat houdt in dat ik naast twee ervaren leerkrachten voor de klas mag staan om zo in de praktijk het mooie vak van leerkracht te leren. Daarnaast ga ik ook nog één dag naar de hogeschool voor mijn opleiding. Ik heb bewust gekozen voor groep 3, omdat ik het ontdekken van taal en het leren lezen bij kinderen heel bijzonder vind om te zien. Ook vind ik het heel leuk dat kinderen op deze leeftijd nog zo onbevangen en eerlijk zijn. 
Ik woon samen met mijn vriend in Rotterdam en in mijn vrije tijd ben ik vaak op het hockeyveld te vinden of in de keuken. Ik ben namelijk dol op koken en lekker eten. 

 


 

 

 

Log in Ontwerp | HFCM onderwijs Realisatie | Heutink ICT