Groep 7b

Welkom allemaal in groep 7b,

Wij gaan er met elkaar een fantastisch schooljaar van maken.
Dit schooljaar werken wij hard met elkaar aan de doelen.

Elke ochtend beginnen wij met het herhalen van de aangeboden doelen. Dit is elke dag een zin die de kinderen moeten ontleden. Elke keer zullen daar nieuwe stukken bijkomen. Ook maken wij vaak een verhaalsom, som die cijferend opgelost moet worden of een rekenraadsel.

De lessen worden in EDI gegeven. Dit is een manier van uitleggen. Zo start ik zelf met het geven van de uitleg, daarna doe ik het samen met de kinderen, vervolgens overleggen zij dit in het groepje of met hun schoudermaatje en als laatste doen ze het zelf. Hieruit kan ik dan herleiden welke kinderen extra instructie nodig hebben.

De kinderen kunnen zich ook zelf inschrijven voor instructies. Hierdoor werken zij aan hun eigen doelen en zijn ze eigenaar van het eigen leerproces.

Wij werken in groep 7b met Grej of the day. Dat is iets Zweeds en betekent het ding van de dag. Ze krijgen twee keer per week een raadsel mee en ze moeten dit thuis opzoeken. Dit is goed voor de woordenschat en algemene kennis.

Wij kunnen dit jaar op elkaar bouwen. Dit hebben wij laten zien in de klas met legopoppetjes. Ook hebben wij laten zien hoe wij een fantastische leerling zien. Hier kunnen wij elkaar op aanspreken.

De klas krijgt elke week op maandag huiswerk en dit moeten zij op donderdag inleveren.

Handig om te weten:
- de groep heeft op maandag en woensdag gym
- op dinsdag hebben ze techniek van juf Mia
- de eerste tien weken hebben ze op vrijdag Rots en Water
- tot aan januari loopt juf Nisrine stage op de dinsdag.

Ik ben meester Jeffrey en werk nu voor het tweede jaar op de Wissel. Dit is mijn achtste jaar in het onderwijs. Ik sta elke dag met plezier en passie voor de groep. Met elkaar maken wij er iets moois van.