Online onderwijs

Beste ouder(s) / verzorger(s),

Gisteravond hebben we bij de toespraak van minister-president Rutte gehoord dat vooralsnog tot en met zondag 17 januari 2021 wordt overgegaan op onderwijs op afstand. Het kabinet beslist op 12 januari 2021, afhankelijk van het aantal besmettingen, of scholen op 18 januari 2021 weer open mogen.

Een vervelende boodschap in deze toch al ingewikkelde tijd.

Vandaag is dus onze laatste fysieke schooldag en we zullen er voor de kinderen dan ook een fijne laatste dag voor de kerstvakantie van maken. We zullen morgen (16-12) en overmorgen (17-12) het digitale onderwijs starten. De groepen 1/2 zien we van 9.00-10.00 uur online en de groepen 3-8 zien we van 9.00-11.00 uur online via Meet. Dan kunnen we nog alle voorwaarden (o.a lenen van Chromebook) voor de kerstvakantie regelen. U ontvangt vandaag een link voor de les van morgen en overmorgen. En u krijgt via Schoolwapps donderdagmiddag een bericht van de leerkracht betreft de tijden dat uw kind na de kerstvakantie online wordt verwacht. De lestijden zijn in overleg met de MR uitgebreid. De kerstvakantie start, zoals in de informatiefolder staat, op vrijdag 18-12-2020.

De leerkrachten hebben hun uiterste best gedaan om alle werkboekjes vandaag mee te geven. Bewaar de werkboekjes goed en ga met de vakantieboekjes aan de slag.

Na de kerstvakantie start het onderwijs op afstand op dinsdag 5 januari 2021. Zoals in de informatiefolder staat hebben wij op maandag 4 januari 2021 een studiedag. Dit betekent dat er dan geen noodopvang voor kinderen beschikbaar is en geen digitaal onderwijs.

Noodopvang

De noodopvang is onder schooltijd op woensdag 16 en donderdag 17 december 2020 en vanaf dinsdag 5 januari t/m 15 januari 2021. De schooltijden zijn 8.30-15.00 uur.

Criteria om in aanmerking te komen voor de noodopvang zijn:

U heeft beiden een cruciaal beroep of u bent een alleenstaande ouder met een cruciaal beroep. Als in een gezin van twee ouders, 1 ouder een cruciaal beroep uitvoert, dient u zelf uw kind op te vangen.

De lijst met cruciale beroepen vindt u hier: Overzicht cruciale beroepen tijdens lockdown | Coronavirus COVID-19 | Rijksoverheid.nl

Belangrijke punten:

- De noodopvang is alleen op de dagen die u normaliter werkt.

- De aanvraag voor de noodopvang dient uiterlijk donderdag 17 december 2020 via een e-mail naar de directie (directie@basisschooldewissel.nl) binnen te zijn in verband met de personele bezetting.

In de aanvraag ontvangen wij graag de volgende informatie:

o Naam en groep kind

o Dagen waarop u opvang nodig heeft (dus alleen de dagen waarop u werkzaam bent)

o Werkgeversverklaring met beroep dat u uitoefent.

Houd er rekening mee dat wij contact met uw werkgever zullen opnemen. Indien u thuis werkt, vangen wij uw kinderen niet op.

We zijn trots op de veerkracht die steeds weer is getoond door onze leerlingen, ouders en teamleden.

Veel sterkte voor u allen en laten we er met elkaar weer het beste van maken!

We wensen u alvast in goede gezondheid prettige feestdagen.

Met hartelijke groet,

Lisette van Tintelen