gROEP 6

In groep 6 is veel aandacht voor lezen. De technische leesvaardigheid wordt gestimuleerd door veel te oefenen en boeken te lezen. Ook het begrijpend lezen krijgt veel aandacht. De leerlingen krijgen strategieën aangeboden om een tekst beter te leren begrijpen.
Met rekenen leren de leerlingen cijferen en krijgen de kinderen voor het eerst breuken.
Ook worden er lessen studievaardigheden aangeboden, hier leren kinderen kaartlezen, tabellen en grafieken aflezen en studieteksten begrijpen en weergeven in een schema.

Iedere week zijn er ‘rots & water’-trainingen. In deze training leren we hoe je kunt reageren in een situatie en leer je keuzes maken.
We gymmen 3x in de week en we hebben muziekles waarbij we een instrument, gitaar of keyboard, leren bespelen.

Op ma/di/wo is Juf Margo er en op do/vr meester Stanley.